luni, 6 decembrie 2010

Vergeturi


Tocmai ai ramas insarcinata: pentru a infrunta aceasta perioada cu seninatate, incepe de acum sa ai grija de pielea ta pentru a preveni aparitia semnelor violacee pe corpul tau, cunoscute ca vergeturi.


Tot ce trebuie sa stii despre vergeturi

Ce sunt vergeturile?

Atunci cand apar, vergeturile sunt niste santuri violacee. Apoi devin de culoare alb-perlata. Vergeturile sunt in general localizate pe solduri, fese, sani si partea superioara a coapselor. Sunt unul dintre cele mai comune semne de sarcina, afectand una din doua femei gravide.

Cum apar?

In timpul sarcinii, sub influenta hormonilor si datorita intinderii pielii, fibrele de elastina si colagen care asigura structura si elasticitatea pielii, sunt lezate si se atrofiaza, fiind inlocuite de alte fibre, mai putine, mai subtiri si mai putin organizate. Pielea devine mai subtire, rezultand un semn vizibil pe suprafata pielii care este asemenea unei cicatrice.

De ce apar?

Vergeturile apar mai ales din cauza factorilor hormonali. In plus, greutatea femeii inainte de sarcina, calitatea fibrelor de colagen si ereditatea joaca un rol important in procesul formarii vergeturilor. Trebuie stiut ca vergeturile apar mai frecvent la femeile tinere.Distensia tisulara datorata cresterii in greutate este un factor secundar: ea tine mai mult de localizarea vergeturilor. In cele din urma, numarul sarcinilor anterioare nu influenteaza aparitia de noi vergeturi.


3 trucuri pentru a limita aparitia vergeturilor:

1• Anticipeaza

Aplica inca din prima luna de sacina produse preventive de ingrijire a pielii.Cu cat mai devreme, cu atat mai bine.

2• Aplica regulat produse de ingrijre a pielii

Cu cat folosesti mai regulat produsele de ingrijire a pielii, cu atat vor fi mai eficiente.

3• Continua sa aplici produse de ingrijire a pielii si dupa nastere

Chiar si dupa nastere, vergeturile pot continua sa apara; de aceea este bine sa continui sa aplici regulat produsele de ingrijire a pielii. Apoi, asemenea oricarei cicatrice, vergeturile nu trebuie expuse la soare.


Produsele Mustela 9 Luni de ingrijire a pielii

Ce sa alegi si cum sa aplici?

- Ca masura preventiva si pentru a reduce vergeturile abia formate, Vergeturi Dubla Actiune trebuie aplicat pe toata perioada de sarcina si timp de o luna dupa nastere pe toate zonele predispuse ale corpului: abdomen, sani, solduri, partea superioara a coapselor, etc. Pentru a aplica acest produs, masati prin miscari circulare pentru o absorbtie mai buna: masajul are in plus, ca efect benefic, stimularea circulatiei si relaxarea.

- Pentru reducerea vergeturilor deja existente, Vergeturi Actiune Intensiva trebuie aplicat in timpul sarcinii si dupa nastere pe vergeturile formate, de culoare alba.
Sursa : www.mustela.ro 

3 comentarii:

  1. Salut.Ma numesc Ella si sunt o posesoare a unor fantastice vergeturi in regiunea fesiera si a coapselor.Desi folosesc o multime creme,ulei de migdale ,ele se incapataneaza sa nu dispara.Sunt albe si se simt cand le pipai.Chiar nu stiu ce sa mai incerc.Ma gandesc sa strang bani pt. niste sedinte cu laser.Mi-este frica sa nu imi mai apara.Mentionez ca nu am slabit niciodata brusc si nu am in familie.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ella , din pacate vergeturile deja constituite si albe nu vor trece complet , cel putin nu foarte usor .Ca si tratament impotriva vergeturilor deja constituite exista de la Mustela gelul antivergeturi cu actiune intensiva si Lierac PhytoLastil fiole - ambele promit micsorarea vergeturilor in lungime si in profunzime . Pentru orice tratament cosmetic antivergeturi este musai sa folosesti un gomaj - 2/3 ori pe saptamana si o crema de corp cu AHA .

    Pentru prevenirea vergeturilor pe viitor trebuie sa - hidratezi pielea constant , gomaj saptamanal + exercitii de tonifiere .
    Nu dispera , daca ai grija de tine constant , incerci sa faci si exercitii si folosesti produse antivergeturi situatia se va ameliora imbucurator .
    Ce trebuie sa te intrebi tu este - sunt dispusa sa acord o perioada lunga de timp ( 1 an minim ) , sa urmez instructiunile de utilizare ( 2 ori / zi ) si sa tin cont si de restul recomandarilor ? Daca raspunsul este nu la toate 3 intrebarile foarte sincer iti spun - evalueaza solutionarea lor chirurgicala .

    Deci :) care este raspunsul tau ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,ai dreptate.Sport fac zilnic si voi incerca sa imi achizitionez si aceasta crema in viitorul apropiat.Vroiam sa iti spun ca am trimis un mail pe adresa mihaelastam@gmail.com pt. inscrierea mea la concurs pt. kitul Phyto si nu am primit nici o confirmare.L-ai primit?te pup!

    RăspundețiȘtergere