miercuri, 23 februarie 2011

Ce spun altii despre Nuxe Huile Prodigieuse - JULES


ACEST REVIEW A FOST SCRIS DE JULES si postat pe www.beautybyjules.com .
Acum putin mai mult de 2 saptamani am primit de la Mihaela acest ulei, spre testare.
Nuxe este o marca ce a aparut in 1957, deci de mai bine de 50 de ani incearca sa aduca in cosmeticele din viata noastra natura, eficacitatea si luxul. In genere 80% din ingredientele folosite in cosmeticele Nuxe sunt naturale, asigurand o concentratie optima de ingrediente active pure.
Dupa putin mai mult de 2 saptamani de testare in toate modurile posibile, pot spune ca iubesc acest ulei si ca il consider cu adevarat un dar pretios (chiar am facut cadoul uneia dintre prietenele mele acest ulei, de Craciun, atat de tare m-a incantat).
Cum l-am folosit
In primul rand, l-am folosit pe fata. Am venit de la Milano cu o mica descuamare a pielii, de care nu eram deloc incantata. Nu pot spune ca aveam pielea deshidratata, insa apa milaneza nu mi-a facut deloc bine. Si desi am evitat pe cat posibil ca fata mea sa intre in contact prea des cu apa de la robinet, in timpul dusurilor nu puteam purta o masca… Iar frigul la care mi-am expus prelungit fata in combinatie cu apa, m-au lasat cu mici scuame in jurul buzelor, pe nas si pe pometi. Doar fruntea si barbia ce au scapat cat de cat.
Abia asteptam sa testez uleiul, ajunsese acasa inaintea mea.Prima impresie a fost placuta. Un parfum discret, feminin, insa nu prea dulce. Suspectez extractul de camelie de mirosul acestui ulei.Soacra mea, cea care a primit uleiul de la curier, a crezut initial ca este vorba de un parfum, probabil si datorita sticlutei, un ambalaj si el pretios. La prima aplicare cred ca am turnat putin cam mult in palma, insa la urmatoarele aplicari am descoperit ce ma ajuta sa dozez cel mai bine cantitatea necesara mie. Pun degetul pe gura sticlei si inclin putin recipientul, apoi aplic pe locurile care vor fi rasfatate.
Este un ulei uscat. Se aplica si se absoarbe usor in piele. Desi lasa un usor luciu initial, acesta dispare treptat, nelasand o pelicula grasa la suprafata pielii. Pielea se simte hidratata si fina. In 3 zile am reusit sa scap de senzatia de piele care tine si de inesteticele scuame cauzate de apa tare din Milano. In sfarsit mi-am re-simtit pielea hidratata si fina.
Desigur, daca in primele zile pielea mea a avut tendinte de uscare, incet-incet a reusit sa isi revina la forma initiala, cu zona T lucind aproape ca nasul lui Rudolph.  Si totusi acest ulei nu pot spune ca accentueaza secretia de sebum. Nu mi s-a parut ca fondul de ten rezista mai putin cu uleiul aplicat ca si baza si nici dimineata nu m-am trezit cu fata incarcata de luciu mai mult decat in mod obisnuit.
Pe sticluta de Nuxe Huile Prodigieuse scrie ca hraneste, repara si catifeleaza. Catifelarea se simte imediat dupa ce uleiul a fost aplicat, pielea ramanand foarte fina. Despre proprietatile de reparare pot vorbi prin prisma semnelor de la ultimii monstruleti ce mi-au chinuit fata. S-au estompat in decursul a cateva zile, intr-o saptamana ramanand doar urme usoare, ce pot fi acoperite foarte bine cu fondul de ten, nefiind necesara aplicarea corectorului. Nu pot masura nivelul de hranire a pielii, insa avand in vedere continutul de uleiuri naturale, nu ma indoiesc ca acest ulei aduce un aport important de nutrienti necesari sanatatii pielii.
Am folosit Nuxe Huile Prodigieuse si pe maini, obtinand o epiderma catifelata si moale la atingere. O mica urma de pelicula grasa a ramas pe fata interna a mainilor, insa prin masare de cateva minute si aceasta a disparut.Ca sa nu mai spun ca imi place luciul discret lasat pe maini. Folosit o data la cateva zile, m-a scapat si de petele de la frig care se incapatanau sa ramana ( e si vina mea ca nu prea suport manusi). Efectul asupra cuticulelor este insa cel care mi-a placut cel mai mult. Am cuticule subtiri, lipite pe unghie, care se usuca foarte usor. Nuxe Huile Prodigieuse le-a facut sa arate mult mai bine, pentru ca eu prefer sa nu le tai, ci sa le imping, in masura in care pot, spre baza unghiei, iar apoi sa le hidratez zilnic.
Pe par l-am incercat o singura data. L-am aplicat pe parul semi-uscat, la varfuri, efectul fiind de suvitare si luciu. Dezavantajul la aceasta folosire este ca in 2 zile un par cu tendinta de ingrasare trebuie spalat, deoarece capata aspectul unui par imbacsit, desi la atingere nu este deloc asa. Pentru un par uscat cred ca functioneaza mult mai bine. Grija mare insa la aplicare, deoarece este nevoie de foarte putin produs pentru a obtine efectul de luciu sanatos. Eu am turnat putin ulei in palme si apoi le-am trecut prin par, de la jumatatea lungimii catre varfuri, evitand radacinile.
Am folosit Huile Prodigieuse de la Nuxe si ca …demachiant de ochi. Am avut parte de un machiaj profesional intr-una dintre zilele trecute si s-a folosit mascare waterproof. Niciunul dintre demachiantele mele, generale sau speciale pentru ochi nu a reusit sa imi inlature mascara. Mi-am adus aminte ca produsele waterproof sunt solubile in ulei, iar ingredientele din Huile Prodigieuse nu m-au speriat in ceea ce priveste folosirea in zona sensibila a ochilor. Am aplicat putin ulei pe o discheta demachianta si ultimele urme incapatanate de mascara waterproof au fost inlaturate fara usturimi, roseata sau alt tip de disconfort. Nu l-as folosi permanent pentru asta, mi se pare prea pretios pentru a fi folosit pe post de demachiant, insa este bine de stiut ca in caz de urgenta, sterge urmele de machiaj waterproof incapatanat.
Per total, Nuxe Huile Prodigieuse face ceea ce promite – catifeleaza, regenereaza si hraneste epiderma. Este intr-adevar un ulei multi-functional, putand fi folosit pe orice portiune de piele ce are nevoie de extra-ingrijire. Sunt sigura ca pe timpul verii imi va deveni un aliat de nadejde, pentru o piele hidratata si frumoasa. In afara de maini nu l-am folosit inca pe corp, prefer sa il folosesc mai mult pe fata, imi plac efectele de reparare si faptul ca dupa atatea mese copioase, pline de produse din carne de porc, monstruletii mei sunt tinuti in frau. Ma asteptam sincer la o explozie de cosuri, din cauza dietei din ultima perioada, insa in afara de ceo 2-3 monstruleti lunari, nu a aparut nimic nou. Avand in vedere ca este singurul produs pe care l-am introdus in rutina mea zilnica de ingrijire in perioada aceasta, cred ca pot da “vina” pe el.
Pretul este unul semi-prohibitiv pentru majoritatea buzunarelor. Se gaseste deja online la Farmacia Stejara la pretul de 75 lei pentru 50 ml si 130 lei pentru 100 ml.Aveti mai sus o poza cu cat am folosit eu in 16 zile din flaconul de 30 ml. Zilnic pe fata, in primele zile chiar de doua ori pe zi, de vreo 5 ori pe maini si o data pe par, care este scurt spre mediu ca lungime. Estimez ca folosit pe fata si ocazional pe maini, imi va ajunge inca cel putin 2 luni de acum inainte. Adica un flacon de 100 ml ar trebui sa ajunga cel putin jumatate de an, folosit ocazional si pe corp. Daca raportez pretul la perioada de folosire, as obtine cam 22 de lei pe luna, ceea ce nu este deloc rau. Singurul inconvenient este ca nu il pot plati in rate, ci trebuie achitata toata suma o singura data. Insa parerea mea este ca merita efortul financiar.
Singurul lucru care nu prea imi place este faptul ca nici sticlele de 50 sau 100 ml nu au un atomizor, care sa ajute la dozare. Continutul m-a convins insa ca merita sa fie folosit pana la ultima picatura.
Despre substantele active din acest ulei. Desigur, nu m-am putut abtine sa nu caut informatie, pentru a afla cum functioneaza, mai exact acest ulei.
Limba Mielului – este o planta ce se foloseste in general pentru tratarea anumitor conditii ale pielii, cum ar fi roseata, inflamatiile, urmele lasate de acnee. Limba Mielului contine vitamina C, tanine, saponine si minerale care controleaza metabolismul celular si contractia vaselor de sange.
Sunatoarea – este o planta folosita inca din Evul Mediu, uitata in secolul 19. Are diverse aplicatii in homeopatie, insa printre cele mai importante proprietati pentru piele se numara cea antiseptica, anti-inflamatoare si de reparare a tesuturilor. Banala sunatoare m-a uimit, deoarece poate fi folosita cu succes in tot felul de afectiuni, de la depresii la nevralgii.
Uleiul de Migdale Dulci – este un ulei non-gras, ce poate fi folosit pe toate tipurile de piele. Calmeaza iritatiile, inflamatiile si mancarimile, fiind in acelasi timp un foarte bun emolient. Ajuta pielea sa isi mentina bariera normala de hidratare, continand in acelasi timp si multe vitamine si nutrienti.
Uleiul de Camelie -este un ulei pretios, antioxidant, hidratant si cu efect de filtru pentru razele solare. Este potrivit in general pentru tenurile uscate, deoarece inlocuieste cu succes nutrientii din sebumul secretat in mod natural de piele. Stimuleaza metabolismul pielii si confera elasticitate.
Uleiul de Alune de padure – este un ulei bogat in acizi grasi, usor absorbit de catre piele. Are rol in regenerarea celulelor epiteliale si intarirea vaselor de sange capilare. Este deasemenea un ulei uscat, care nu lasa filtru gras la suprafata pielii si are si efect astringent, fiind un bun remediu pentru tenurile cu tendinta acneica. Ca si uleiul de Camelie, este un excelent filtru contra razelor solare.
Uleiul de Nuci de Macadamia – este deasemenea un ulei ce se absoarbe usor in piele, fiind bogat in acizi grasi. Contine 22% Omega 7, o alternativa extrem de buna pentru uleiul de nurca. Fiind foarte rezistent la oxidare, este un ulei pretios in produsele cosmetice.
Il recomand cu cea mai mare caldura celor cu pielea sensibila si in acelasi timp celor care cred in beneficiile naturii atunci cand vine vorba de ingrijire. Se adapteaza bine unui ten mixt, ca al meu, fara sa incarce porii, insa cred ca pielea uscata este cea care ar avea cel mai mult de castigat. Eu consider acest ulei  un rasfat pentru toate simturile, pretios vizual, prin ambalaj, pretios olfactiv,  prin aroma delicata si feminina si pretios prin efectele de catifelare si regenerare pe care le are asupra pielii.
Il voi achizitiona cu siguranta in momentul in care micuta sticluta de 30 ml se va fi terminat,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu