luni, 12 octombrie 2009

Dermatita seboreica la nou-nascuti



Aproximativ 2 din 3 bebelusi, in primele luni de viata, pot avea o roseata si scuame in zona scalpului. Scuamele pot fi uleioase si galbene ca si culoare. De asemenea, pot aparea si cruste sau pete rosii sau trandafirii.
Poate fi cauzata de catre Malassezia Furfur, care se dezvolta mai ales in zonele bogate in glande sebacee.
Principala cauza a aparitiei hiperseboreei la nou-nascuti se datoreaza transferului de hormoni de la mama la copil la sfarsitul sarcinii.
Daca roseata si scuamele apar si pe fata bebelusului, in spatele urechilor, pe frunte sau in zona sprancenelor si/sau in zona scutecului, problema este denumita dermatita seboreica. Pentru cei mai multi dintre bebelusi, scuamele de lapte vor trece de la sine in cateva luni, fara nici un tratament. Este o afectiune relativ inofensiva, dar poate cauza disconfort si mancarimi. Cazurile mai severe pot avea nevoie de creme prescrise de doctor pentru a trata simptomele.
Tratamentul crustelor de lapte
Crustele de lapte pot fi inlaturate prin samponarea parului bebelusului cu un sampon delicat pentru bebelusi (poate mai frecvent decat de obicei) si pieptanarea cu o perie foarte blanda pentru a indeparta scuamele. De asemenea, puteti folosi un pieptene cu dinti fini pentru a le indeparta.
Nu incercati sa indepartati toate scuamele de lapte odata. Pielea sensibila a bebelusului va fi rosie si iritata daca insistati prea mult. Indepartati cu pieptenele crustele mari si pe cele care pot fi eliminate usor. Clatiti parul bebelusului si lasati pielea sa-si revina o zi inainte de a incerca sa indepartati mai multe cruste de lapte. Incepeti sa pieptanati copilul de la frunte spre ceafa. Folositi miscari blande de periaj pentru a indeparta scuamele.
In anumite cazuri, doctorul poate prescrie o crema continand hidrocortizon pentru a reduce inflamatia si, de asemenea, poate recomanda utilizarea unui sampon antiseboreic puternic. Daca problema se agraveaza sau dureaza mai mult de trei saptamani, contactati neaparat pediatrul.
In cazul acestei afectiuni, Mustela® Dermo-Pediatrics recomanda Stelaker™, un produs de ingrijire kerato-regulator. Acesta elimina rapid scuamele de lapte, ajuta la reglarea secretiei de sebum pentru a limita dezvoltarea crustelor de lapte, limiteaza pe termen lung proliferarea micro-organismelor si riscul de infectii secundare, calmeaza si hidrateaza*.
Aceasta crema se aplica pe scuamele de lapte seara, inainte de culcare. A doua zi, spalati parul cu un sampon bland potrivit sau spalati zonele afectate ale fetei cu produsul de curatare folosit. Este recomandat sa fie folosita timp de 2 saptamani.
Este un produs de ingrijire extrem de eficient: actioneaza direct pe cauzele aparitiei scuamelor de lapte, precum si pe semnele clinice exterioare. Are o textura cremoasa, usoara, nu pateaza si nu lasa film gras. Nu irita, respecta zonele slabite si nu ustura ochii.
Sfaturi de la Mustela®
Scalpul trebuie curatat zilnic cu NewBorns - sampon special, bine-tolerat, extra-bland care previne aparitia scuamelor de lapte si ajuta la indepartarea celor deja formate .

Unde gasim Stelaker :
http://www.farmaciastejara.ro/mustela-stelaker-crema-keratoregulatoare-anti-scuame-p-850.html

2 comentarii:

  1. Stiu ca Mustela este recomandat de medici, insa imi permit sa it sugerez o alternativa organica, balsamul Baby Balm pentru dermatita de la Balm Balm. Este 100% organic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Roxana , iti multumim pentru recomandare insa Mustela are mai multe proprietati pozitive decat Baby Balm . Citind despre el am vazut ca are doar uleiuri naturale care emoliente fiind ajuta la eliminarea scuamelor de lapte prin inmuiere fara o proprietate keratolitica sau bacteriostatica - ambele fiind foarte importante in prevenirea aparitiei unor scuame noi precum si in mentinerea unui scalp sanatos prin prezenta unei flore normale . Pe langa asta Mustela are studii clinice demonstrate de eficienta ( voi reveni cu postare ) dezvoltate in asociere cu medici dermatologi si pediatri din mai multe tari : s-a urmarit eficienta produsului pe mai multe tipuri de scalp , rase precum si mediu inconjurator ; astfel de studii sunt extrem de importante pentru ca asigura un grad de siguranta si de eficienta ridicate de la caucazieni la asiatici si de la un ambient uscat si rece la unul umed si cu temperaturi ridicate . Trecand peste studiile clinice , Mustela exista de peste 55 ani in lume si si-a asigurat cresterea si notorietatea prin produse sigure si eficiente . Pe de alta parte Laboratoarele Expanscience au unul din cele mai mari centre de R&D din Franta , experienta lor medicala extinzandu-se in segmente extrem de diferite : dermatologie , reumatologie , stomatologie , diabetologie etc. Indiferent ca nu este organic produsul este mult mai eficient si mai sigur decat orice produs organic , cercetarea spune tot iar vechimea de pe piata si increderea mamicilor si a medicilor care sustin Mustela certifica un produs absolut sigur si eficient .

    RăspundețiȘtergere