vineri, 2 iulie 2010

Sfaturi pentru ingrijirea ochilor de la Lierac


Se spune ca “ochii sunt oglinda sufletului”, deci trebuie sa avem mare grija de ei. Un aspect placut inseamna un corp frumos, un par lucios si o fata radianta. Iar punctul central al fetei, primul lucru care atrage atentia asupra unei persoane, sunt ochii. Pielea din jurul ochilor este extrem de sensibila si mult mai subtire decat pe restul fetei, deci are nevoie de o ingrijire speciala. Produsele folosite trebuie alese cu foarte mult discernamant, mai ales ca acum exista pe piata o varietate extrem de mare.

Pentru a avea o piele sanatoasa in jurul ochilor si niste ochi sanatosi este bine sa tinem cont de cateva lucruri:
Nu trebuie aplicate pe pielea din jurul ochilor crema sau lotiunea tonica pe care le folositi pe restul fetei, pentru ca o pot usca sau irita. Cremele sau gelurile speciale care se folosesc in jurul ochilor trebuie aplicate cu ajutorul inelarului, deoarece are atingerea cea mai usoara.
Este recomandat ca seara, dupa va demachiati, sa va spalati fata cu apa rece.
Ideal ar fi sa dormiti 7 - 8 ore pe noapte, indiferent de varsta pe care o aveti; ochii vor arata mai odihniti si stralucitori, iar aspectul general al fetei nu va avea decat de castigat.
Purtati ochelari de soare atunci cand este cazul, dar asigurati-va de calitatea acestora; vara va protejati ochii de razele UV si iarna evitati luminozitatea sporita datorata zapezii.
Nu va frecati la ochi frecvent, deoarece pot aparea infectii ale ochilor. Nu intotdeauna mana cu care ne frecam la ochi este curata.
O ingrijire corecta a ochilor trebuie sa inceapa cu o demachiere adecvata: pentru aceasta este bine sa folosim o lotiune demachianta speciala pentru zona ochilor.
Lierac va propune Diopidemaq, un demachiant pentru ochi sensibili, care contine apa florala de trandafiri si albastrele si extract de nalba. Avand proprietati calmante si catifelante, acest gel demachiaza cu blandete pleoapele si genele. Conturul ocular este improspatat, iar genele fortifiate.
Zona ochilor este o zona foarte sensibila si predispusa la numeroase probleme: cearcane, pungi, riduri, ochi umflati si inrositi, pleoape lasate. In urma cu 30 de ani, Laboratoarele Lierac, specialisti in lupta impotriva imbatranirii pielii, au lansat gama Diopti – o linie de produse specifice destinate mentinerii aspectului tanar al ochilor. An dupa an, Diopti a ajuns in topul preferintelor consumatorilor, deoarece incorporeaza cele mai recente decoperiri stiintifice si poate oferi raspunsuri din ce in ce mai eficiente la problemele zonei conturului ocular.

Cearcanele
Rezultat al circumstantelor externe – in special lipsa de somn, oboseala, stresul, excesul de alcool sau fumatul, etc. – cearcanele pot fi ocazionale sau permanente. Exista 2 tipuri de cearcane:
·       Cearcane albastre cauzate de probleme vasculare,
·       Cearcane intunecate (maro) cauzate de melanina.
Cearcanele albastre: Din cauza varstei sau din motive genetice, microcirculatia sangelui in zona de sub ochi devine mai putin eficienta. Peretii capilarelor sanguine, compusi in principal din colagen, devin mai lejeri. Aceasta distensie ajuta la realizarea „stazei venoase”, un proces care  incetineste foarte mult „intoarcerea” circulatiei sangelui in vase. Lichidul sanguin se difuzeaza in afara vaselor, pigmentand pielea.
Cearcane maro: Deoarece epidermul si dermul sub ochi masoara mai putin de 0.6 mm grosime, pigmentul in exces se vede cu usurinta prin piele, mai ales acumularea de pigment de melanina in straturile superioare ale epidermei, care intensifica culoarea cearcanelor.

Lierac va propune Diopti cerne, o crema corectoare anti-cearcane extrem de eficienta. Ea actioneaza asupra ambelor tipuri de cearcane. Pentru cearcanele albastre, ea foloseste un duo de plante medicinale – arnica si ghimpe – recunoscute pentru actiunea lor stimulanta si “anti-vanatai”. La acestea se adauga vitamina E, pentru un maxim de eficacitate in iluminarea aspectului zonelor hiper-pigmentate. Pentru cearcanele maro, complexul depigmentant exclusiv Lierac este format dintr-o combinatie de vitamina C stabilizata, extracte de microalge si mandresy, cu eficacitate demonstrata in iluminarea aspectului zonelor hiperpigmentate.
Pentru rezultate imediate, aceasta crema exista si in varianta nuantatoare.

Ridurile
Primele riduri care apar sunt cele de expresie, in colturile exterioare ale ochilor (asa-numitele „laba gastei”). Apoi, apar primele riduri „adevarate” in zona de sub ochi, fiind rezultatul natural al gravitatiei. Ridurile profunde se datoreaza imbatranirii intrinseci in combinatie cu imbatranirea cauzata de factorii externi (soare, radicali liberi, etc.) Fibrele de colagen (colagenul ce da rezistenta pielii) se rup si devin dezorganizate, in timp ce colagenul de tip III (colagenul responsabil de hidratare si fermitate) devine mai rar.
Deci, cu varsta, tesuturile conjunctive isi pierd volumul si densitatea, ridurile se adancesc, iar circulatia limfatica si micro-circulatia sangelui se incetinesc. Sub actiunea gravitatiei, tesuturile se slabesc si mai mult, iar edemele palpebrale se maresc: aceasta este cauza „pungilor” si umflaturilor de sub ochi
Lierac va propune Diopticreme, crema antirid. Aceasta crema ultra-fina are o concentratie mare de cretisoara, iedera si coada-calului, care ajuta la stimularea sintezei fibroblastelor pentru o eficacitate antirid marita. La aceasta sinergie botanica se adauga extracte de prunus, ce actioneaza asupra hidratarii si elasticitatii pielii, si galbenele, cu proprietati de catifelare a pielii. Astfel, liniile fine si ridurile se reduc vizibil, ochii par mai luminosi si cu un aspect mai tanar, iar pielea de sub ochi este hidratata in mod ideal.

“Pungile” de sub ochi

Pungile de sub ochi induse de varsta sunt rezultatul slabirii graduale a tesuturilor de suport ale pielii sub influenta imbatranirii pielii.
Pungile de sub ochi pot avea numeroase cauze: pe langa edemele alergice, exista cauze obisnuite, cum ar fi lipsa de somn, mancatul in exces, alcoolul in exces si fumatul (care au influente negative bine-cunoscute asupra micro-circulatiei venoase si limfatice), dar si utilizarea unor produse cosmetice nepotrivite.
Cateodata, pungile de sub ochi sunt prezente si in adolescenta, ca rezultat al excesului de celule grase acumulate in  cavitatea de sub ochi. Aceasta problema afecteaza aproximativ 1 persoana din 30 si este, in general, ereditara. Numai o interventie chirurgicala o poate elimina.

Solutia propusa de Lierac este Dioptigel, gel pentru reducerea pungilor de sub ochi. Acest gel non-gras combina puterea retexturizanta a sinergiei botanice cretisoara – iedera – coada-calului cu performantele reconfortante ale musetelului, avand o eficacitate recunoscuta si demonstrata. Nu contine agenti coloranti sintetici sau parfumanti adaugati.  Astfel, pungile sunt diminuate, pielea devine mai elastica si mai bine tonifiata. Ochii sunt mai luminosi, iar conturul ocular pare mai odihnit.

Pleoape cazute
Odata cu varsta, se slabesc tesuturile de sustinere ale pielii, aceasta ducand la aparitia ridurilor, dar si la un suport mai putin sustinut al pielii. Dermul pleoapelor, continand cantitati mici de proteine de suport, cum ar fi colagenul, este in mod special afectat si treptat se lasa. Mai mult, cu varsta, circulatia limfatica (responsabila de pungile de sub ochi induse de varsta) si micro-circulatia sangelui (responsabila de aparitia cearcanelor) functioneaza mai putin eficient. Drenajul natural devine treptat insuficient.
Pentru aceasta problema atat de neplacuta din punct de vedere estetic exista Dioptilisse, un gel cu efect de „lifting” imediat. Pe baza de proteine de grau, acest complex combina microsfere capabile sa-si mareasca de 20 de ani volumul cu un agent ultra-tensor. Pentru o infrumusetare instantanee, acest produs combina si doi pigmenti patentati reflectori de lumina. Acestia „se joaca” cu lumina, luminand zonele intunecate si netezind micro-profilul pielii. Astfel, semnele de oboseala apar diminuate, ridurile si liniile de expresie sunt netezite, iar ochii sunt infrumusetati instantaneu. Pe langa toate acestea, aceast gel mai prezinta inca un avantaj major:  face ca machiajul sa reziste un timp mai indelungat pe pleoape.

Pleoape rosii si iritate, ochi obositi
Pleoapele rosii si adesea umflate pot avea diverse origini: inrosirea alergica este cea mai importanta si necesita tratament medicamentos (corticosteroizi, anti-inflamatoare). In plus, la inflamatia de tip alergic, pleoapele pot arata ocazional umflate si iritate ca rezultat al factorilor mecanici (lipsa de somn, anumite patologii). Aceasta reactie ocazionala se reflecta in aceleasi semne vizibile ca o reactie alergica, dar fara „memoria” aspectului adevaratelor alergii.
Diopticalm este un balsam ce calmeaza instantaneu. In mod particular recomandat pleoapelor sensibile si iritate, acest balsam anti-oboseala contine extracte de tei si nalba cu proprietati calmante. Aceasta formula extrem de proaspata este imbogatita cu 30% ape florale de albastrele si hamamelis, cu proprietati emoliente, astringente si de improspatare. Pentru un contur ocular intens improspatat, pleoape revitalizate si ochi ce arata mai odihniti, acest produs poate fi utilizat in doua moduri diferite: ca un produs traditional pentru ingrijirea ochilor sau ca o „masca”.
Produsele se gasesc in farmaciile selectionate:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu