sâmbătă, 22 mai 2010

7 Intrebari despre celulita


1 Cum se formeaza celulita ?
Celulita este o acumulare de grasime in celulele pielii . Adipocitele pot stoca grasime pana la de 100 de ori volumul lor. Aceste celule se grupeaza si sunt inconjurate de o retea de fibre care intaresc structura => in felul acesta scade drenajul limfatic , circulatia si se acumuleaza apa , fiind responsabile si de senzatia de picioare grele .

2 De ce se acumuleaza grasimea in adipocite ?
Ceea ce mancam da organismului nostru energie . Daca mancam mai mult decat necesar , corpul nostru stocheaza surplusul de nutrienti sub forma de grasime . Totul se leaga de un echilibru perfect : daca stocam mai multa grasime decat avem nevoie ( pentru producerea energiei ) , celulita si adipocitele apar .

3 Poti fi slab si sa ai celulita ?
Celulita nu este neaparat asociata cu supraponderabilitatea . Oamenii slabi pot avea acumulari de celulita localizate imediat sub piele .

4 Poate o dieta elimina celulita ?
In momentul in care slabim din nefericire nu slabim acolo unde ne dorim . Cu toate acestea , limitand alimentatia bogata in grasime si zaharuri putem reduce stocarea grasimilor . Daca se reduce brusc aportul de grasimi si zaharuri corpul nostru actioneaza ca intr-o perioada de foame si stocheaza mai mult .

5 De ce sa folosim o crema anticelutica si nu o lotiune de corp simpla ?
Daca are o baza de cafeina , principalul ingredient anticelulitic cu studii clinice demonstrate , crema anticelulitica ataca celulita si imbunatateste circulatia . O crema anticelulitica poate netezi pielea si creste tonusul ei , hidrata si imbunatatii aspectul tegumentelor.

6 Cum pot sa fac sa dispara senzatia de picioare obosite ?
Retentia de apa este o problema a femeilor . Este conectata cu problema celulitei , edemele de diferite grade pot fi dureroase si apar dupa o perioada lunga de stat jos sa in picioare . Solutia este simpla :
- beti suficienta apa si folositi produse de drenaj
- masati picioarele si coapsele , directia de masaj trebuie sa fie mereu de jos in sus ( in directia circulatiei )
- aplicati geluri racoritoare speciale pentru " picioare obosite "
- finalizati dusul cu un jet de apa rece pe picioare
- evitati pantalonii care sunt mult prea stramti
- mergeti pe jos si faceti sport

7 Cum pot preveni aparitia celulitei ?
Solutia este miscarea , masajele pe zonele predispuse si aplicarea cremelor anticelulitice care netezesc si imbunatatesc tonusul pielii .

http://thingsbyms.blogspot.com/2010/01/celulita-o-problema-din-ce-in-ce-mai.html

4 comentarii:

  1. Bonjourica!

    Dragut topic ...adica el este scris dragut. Celulita nu este deloc draguta!

    Problema femeilor o reprezinta comoditatea. Ce am aflat pe pielea mea este ca trebuie sa ne ingrijim in permanenta, sa facem sport si da, sa folosim cremute anticelulitice, slimming si antevergeturi. Dar sa ne tinem de tratament, nu sa le folosim 2-3 zile si mai apoi sa uitam o luna de ele.

    Eu n-am avut celulita (sau cel putin era intr-un grad incipient, doar daca strangeam pielea se vedea putin) si nici n-am fost slaba; chiar ma miram cum eu la peste 25 de ani nu aveam si vedeam fatuci de 17 ani pline de celulita. Totusi,am alergat o vara pe la 20 de ani, pe la 23 am facut un an sala, pe la 25 la fel, nu mananc prostii si nu beau sucuri... si nu celulita. Ei bine, acum am. Pe dosul picioarelor se vede si pe jumatate fund, am facut si aripioare... off ... ce vroiam sa spun: daca nu avem grija, imediat se acumuleaza si se ajunge la stadiul 2 spre 3, char 3; la mine s-a inmtamplat asta in 6 luni!!!!!!!!!
    Acum, sport aproape in fiecare zi, atenta la ce pap si vreau sa folosesc creme.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Mihaela , eu am 45 kg la 1.62 inaltime ... si tot am celulita . Totul tine de tonusul organismului si de modul in care noi ne ingrijim zi de zi ... cu o floare clar nu se face primavara , daca folosesti timp de 2-3 zile si nici o saptamana nu este suficient . Perseverenta este cuvantul cheie ... putem face lucruri minore pentru un tonus bun ( spre ex mers pe jos o statie de autobuz , sa nu mai luam liftul decat in situatii de forta majora , 10 min de exercitiu fizic in fiecare dimineata ) .

    RăspundețiȘtergere
  3. ADELA ....... NUXE vine in 3 saptamani maxim :) ... abia asteptam . O sa incep sa postez despre gama cat se poate de curand . Pupici

    RăspundețiȘtergere