joi, 20 mai 2010

Demachierea si Tonifierea

Foarte multa lume investeste bani multi in creme scumpe, dar neglijeaza o etapa de baza in ingrijirea pielii, respectiv demachierea si tonifierea tenului. Fara o demachiere corecta nu exista ten perfect.
Este important sa ne demachiem in fiecare seara?
Demachierea este primul pas in ingrijirea pielii. De asemenea este unul dintre cei mai importanti pasi: pe langa eliminarea efectiva a machiajului, care lasat peste noapte poate genera diverse probleme ale pielii: acnee, puncte negre, pori blocati, ten tern, lipsit de stralucire, prin demachiere noi eliminam si praful si murdaria care se depun pe pielea fetei noastre peste zi. Trebuie sa ne facem o regula de la care sa nu ne abatem in nici o seara, oricat de obosite am fi, deoarece fata noastra ne va multumi: niciodata sa nu ne culcam fara sa ne demachiem.
Trebuie sa ne demachiem de doua ori pe zi, si dimineata, si seara?
Demachierea trebuie facuta atat seara, cat si dimineata. Seara, prin demachiere se indeparteaza machiajul pentru ca pielea sa fie curata si improspatata, iar dimineata excesul de sebum secretat in timpul noptii. Dimineata poti vedea pe discheta demachianta urme de fond de ten, chiar daca te-ai demachiat cu o seara inainte. Tenul va fi mult mai receptiv la nutrientii continuti de crema ta hidratanta, iar fondul de ten se va fixa mai bine.
Trebuie sa ne demachiem chiar daca nu folosim machiaj?
Demachierea (curatarea tenului) trebuie facuta si de catre persoanele care nu se machiaza, pentru a indeparta praful, transpiratia si sebumul in exces de pe fata. Pielea care nu este corect curatata va imbatrani mai repede. Demachierea dimineata si seara, chiar daca fata nu a fost machiata, este indispensabila pentru indepartarea impuritatilor si reoxigenarea pielii, crescand eficacitatea si facilitand absorbtia produselor de ingrijire.
Cum se realizeaza o demachiere corecta?
O demachiere corecta se realizeaza prin miscari in sens ascendent, nu descendent, sau orizontal!
Care sunt pasii pentru realizarea unei demachieri corecte?
Pasii pentru o demachiere corecta sunt urmatorii:
• Curatarea fetei cu un lapte demachiant / crema demachianta potrivit tipul vostru de ten;
• Folosirea unei lotiuni tonice adaptate tipului vostru de ten;
• Clatire fetei cu apa (benefica tuturor tipurilor de ten).

Cum iti alegi demachiantul?
Demachiantul ti-l alegi in functie de tipul de ten: daca ai pielea uscata trebuie sa alegi o crema demachianta sau un lapte demachiant mai gras, chiar uleios, daca ai tenul gras poti folosi un gel care se clateste cu apa sau o lotiune curatatoare, iar in cazul tenului mixt cel mai bine este sa folosesti o lotiune micelara, care sa matifieze zonele grase si sa le hidrateze pe cel normale sau uscate. Pentru zona ochilor este bine sa alegi un demachiant special, deoarece pielea din aceasta zona este extrem de sensibila.
Dupa ce ma demachiez trebuie sa folosesc si o lotiune tonica?
Aplicarea lotiunii tonice dupa utilizarea laptelui demachiant este absolut obligatorie. Substanta grasa din laptele demachiant accelereaza producerea sebumului, lotiunea tonica actionand precum un astringent pentru inchiderea porilor si indepartarea ultimelor reziduuri. Lotiunile tonice sunt special formulate pentru pastrarea pH-ului natural al pielii. Alege lotiunea tonica special conceputa pentru tipul tau de ten.

Cum imi determin tipul de ten?
Daca atunci cand aplici un servetel pe zona T a fetei, raman urme uleioase, daca machiajul nu rezista mult timp, se întinde usor, daca ai o piele cu pori dilatati, atunci ai tenul gras.
Tenul uscat e cel cu pori foarte mici, ceea ce înseama ca sebuumul nu prea ajunge la suprafata pielii. Persoanele cu acest tip de piele au adesea senzatia ca le „strange“ fata si observa ca pielea li se descuameaza foarte usor.
Pielea sensibila este cea care se înroseste si se irita foarte usor, atat din cauza conditiilor climatice extreme, cat si atunci cand folosesti unele produse cosmetice.
Tenul mixt este cel care este gras pe zona T (frunte, nas, barbie) si uscat in rest.

Trebuie sa folosesc produse speciale pentru indepartarea machiajului rezistent la apa si la transfer?

Produsele de acest tip se indeparteaza cu lotiuni speciale, care se gasesc de obicei in aceeasi gama. Daca insisti sa te demachiezi ca de obicei, pe langa faptul ca vei folosi o cantitate mult mai mare de demachiant, risti sa te alegi cu diverse probleme: ochi inrositi, gene rupte, piele iritata, etc.
Oricum, niciodata nu freca pentru a indeparta fondul de ten sau machiajul ochilor (rimelul waterproof) pentru ca rista sa iriti aceste zone sensibile. Aplici demachiantul, il lasi sa actioneze 1-2 minute, iar apoi il indepartezi cu blandete. Indepartarea fardurilor rezistente la transfer sau la apa se face prin actiunea ingredientelor active din lotiunile demachiante, nu prin frecare energica.

De unde sa incep demachierea fetei?

Ar fi ideal ca demachierea sa inceapa cu demachierea buzelor, apoi cu a ochilor si a restului fetei. Sa nu uitati de gat, pentru ca aceasta este zona, impreuna cu cea a ochilor, unde se vede cel mai repede varsta.

Cum se face demachierea?

Demachierea trebuie facuta prin miscari blande, circulare, pentru ca demachiantul sa intre in pori si sa indeparteze impuritatile acumulate. O demachiere corecta presupune cel putin 6 dischete demachiante, deoarece trebuie aplicat de doua ori laptele demachiant (pana discheta demachianta ramane curata), iar apoi lotiunea tonica. Extrem de importanta este si clatirea cu apa rece, la final.
Demachierea trebuie sa inceapa cu zonele cele mai intens fardate, respectiv buzele si ochii. Pe o discheta demachianta punem o cantitate mica de demachiant si apoi stergem buzele dinspre exterior spre interior. Continuam cu zona ochilor: punem lotiune pe 2 dischete, pe care apoi le asezam pe ochi si le lasa sa actioneze cateva secunde. Acest lucru face ca machiajul sa fie indepartat mai usor. Miscarile trebuie sa fie de sus in jos, iar apoi curatam cu miscari delicate zona de sub ochi. Continuam cu demachierea obrajilor, fruntii si barbiei. Nu trebuie sa uitam de gat.

4 comentarii:

  1. Bonjourica!

    Mai nou mi s-a pus pata pe demachiantele gel/sapun pt spalarea tenului.
    Mi se par mai comod de folosit si demachiaza si fdt foarte bine, iar pielea este foarte curata. Si nu mai avem nevoie nici de lotiune tonica...e de ajuns un puf de apa termala.

    Asa ca sunt in cautare de un astfel de demachiant.
    Mihaela, cand ai timp, fa un subiect in care sa ne prezinti astfel de demachiante aduse de voi.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Mihaela ,

    Eu te sfatuiesc sa folosesti in continuare lotiunea tonica . Si eu folosesc genul acesta de demachiant .... iubesc sa imi simt tenul curat , sa scartaie dar daca folosesti si o lotiune tonica o sa descoperi ca inca mai sunt ramasite de machiaj pe care nu le-a indepartat . In plus , lotiunea tonica mai are avantajul sa inchida porii - lucru pe care nu il face nici apa termala . O sa republic un articol cu demachiantele aduse de noi . Te pupic

    RăspundețiȘtergere
  3. Bonjourica!
    Imi place sa folosesc lotiunea tonica...dar am momente cand nu prea am chef sa o folosesc, vreau sa ma spal pe fata si sa fiu curata :D

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc aproape mereu dupa ce ma spal pe fata si lotiunea tonica ... imi simt fata mai curata si dupa cum ti-am zis vei avea surpriza sa descoperi impuritati pe discheta demachianta chiar si dupa ce te-ai spalat pe fata .

    RăspundețiȘtergere