vineri, 1 octombrie 2010

Reprezinta paduchii intr-adevar o problema pentru copii?

Noi credem ca paduchii sunt cea mai mare problema cu care se confrunta copiii si parintii lor cand vine vorba de sanatatea de zi cu zi. Eco.kid ataca problema in fiecare etapa corespunzatoare regimului de ingrijire a parului unui copil pentru a contribui la asigurarea faptului ca paduchii stau departe de parul copiilor, deoarece parul devine neatragator pentru paduchi.
Daca un copil are paduchi exista cateva consecinte serioase: infestarile parazitare s-au dovedit a afecta functia cognitiva la copii si reduc potential performantele la invatatura. Pentru copiii de varsta scolara si familiile lor, paduchii au impact deoarece copiii lipsesc de la scoala, timpul petrecut in asteptarea eradicarii, stresul psihologic si sanatatea individuala.
Sunt paduchii foarte raspanditi?
Daca intrebi un copil daca paduchii sunt raspanditi in scoala la el, acesta iti va raspunde „da”! Mai exact dupa inceperea anului scolar conform vizitelor medicale efectuate s-au constatat :
·       Judetul Iasi – 740 cazuri de paduchi ,  Neamt – 239 cazuri , Botosani – 400 , Maramures – 89  cazuri  , Olt – 173 cazuri , Tulcea – 50 cazuri , etc .
·       47.7% au fost infestati in cele 6 luni anterioare examinarii;
·       parintii sau tutorii nu au observat infestarea in parul copiilor;
·       Gruparea pe clase a indicat clasa ca o sursa principala de infestare
·       Paduchii sunt rezistenti la cele mai multe preparate de pe piata care sunt destinate exterminarii lor.
Motto-ul nostru este „A preveni este mai usor decat a trata™”. Paduchii sunt insecte selective, extrem de evoluate. Produsele eco.kid ajuta la descurajarea paduchilor prin crearea unui climat neatragator pentru ei.
Date despre paduchi
·       Paduchii nu transporta sau transmit boala.
·       Paduchii nu traiesc pe animale de companie, cum ar fi cainii sau pisicile.
·       Paduchii au dimensiunea unei seminte de susan.
·       Paduchii sunt insecte rosii-brune fara aripi.
·       Paduchii sunt paraziti umani si au nevoie de sange uman pentru a supravietui. Ei se hranesc cu sange uman de 3-4 ori pe zi.
·       Ouale de paduchi (lindinele) sunt mici, gri-albe, de forma ovala, care se prind pe firul de par.
·       Paduchii nu pot trai fara o gazda umana mai mult de 24 de ore.
·       Paduchii femele pot depune pana la 100 de oua si necesita doar o imperechere pentru a fi fertilizate.
·       Paduchii sunt capabili sa se reproduca dupa aproximativ 28 de zile iar ouale vii se transforma in paduchi dupa 7-10 zile intr-un climat cald. Daca vremea este mai rece, acest lucru poate dura pana la 30 de zile.
·       Ouale de paduchii de peste 1-2 cm de pe scalp sunt de obicei teci goale care raman atasate de par.
·       Paduchii se transmit mai ales prin contact de la par la par si in al doilea rand prin contact de la cap la cap. Este extrem de neobisnuit pentru ei sa se raspandeasca prin schimbul de obiecte personale cum ar fi palariile (pentru ca paduchii nu vor parasi sursa lor de hrana pentru un mediu strain neospitalier).
·       Paduchii nu pot sari sau zbura. Ei se balanseaza, se catara pe par si se muta pe scalp pentru a se hrani.
·       Adesea paduchii pot provoca mancarime scalpului, dar este posibil sa ii aveti fara a avea nici un simptom.
·       Paduchii nu disting daca parul este curat sau murdar. Parul curat flutura mai mult, ceea ce este util paduchilor atunci cand se transfera de la o persoana la alta.
·       Infestarea cu paduchi apare peste tot in lume si este mai frecventa in sezonul cald.
·       Oricine poate avea paduchi. Copiii de varsta prescolara si din scoala primara si familiile lor sunt infestate mai des. Fetitele au paduchi mai des decat baietii, si femeile mai des decat barbatii, datorita lungimii parului si tipului de jocuri.
·       Paduchii reprezinta o problema in crestere, deoarece paduchii dezvolta rezistenta la produsele pesticide traditionale de pe piata. Din acest motiv, oamenii revin la remediile naturale care sunt mai eficiente, dar si mai sigure pentru sanatatea copiilor.
·       Paduchii nu pot fi indepartati sau inecati numai cu apa. Paduchii respira prin 7 perechi de spiracle, 1 pe thorax si 6 pe abdomen. Localizarea acestor spiracle contribuie la capacitatea paduchilor de a supravietui sub apa pana la doua ore. Aerul prins sub corpul paduchilor serveste ca rezerva de aer cand insecta este scufundata si acest aer este respirat prin spiracle.

Verificarea de paduchi
Daca nu ati mai folosit produsele pentru par eco.kid, pasii de mai jos va vor ajuta sa identificati paduchii si sa combateti problema inainte de a se raspandi.
1.     Fiti atenti la simptomele ce indica prezenta paduchilor – prurit, mancarime, iritabilitate – si examinati regulat scalpul copiilor vostri pentru a vedea daca au paduchi sau lindeni. Aduceti-va aminte ca oricine poate avea paduchi asa ca nu uitati sa observati si restul familiei!
2.     Verificarea intr-o zona bine luminata este esentiala, asa ca daca baia voastra este intunecata, iesiti afara si utilizati lumina naturala.
3.     Utilizati un pieptene sau o perie pentru a descurca parul, apoi impartiti-l in sectiuni si fixati-l pe cel care nu sta. Odata ce faceti acest lucru va va fi mai usor sa tineti minte sectiunile pe care le-ati verificat. Paduchii iubesc locurile intunecate asa ca verificati cu atentie zonele din spatele urechilor si zona cefei.
4.     Priviti cu atentie fiecare sectiune de par si verificati sa nu existe paduchi si oua de paduchi. Ouale sunt intotdeauna de forma ovala, dar ca si culoare pot varia (in general sunt gri-alb). Ouale viabile sunt in general depuse aproape de scalp dar se pot gasi si oriunde pe firul de par. Paduchii sunt insecte rosii-brune, fara aripi.
5.     Daca gasiti paduchi sau oua la unul dintre membrii familiei, asigurati-va ca verificati toti membrii familiei pentru a vedea pe cine tratati. Eco.kid Lice Bomb 60 ml trateaza doi membri ai familiei cu par scurt sau mediu, ca tratament initial si continuarea de dupa 7 zile. Daca copilul vostru are parul lung si cu firul gros, are nevoie de propriul tatament.
6.     Odata tratat, anuntati scoala unde invata copilul sau furnizorul de servicii medicale pentru a raporta o epidemie de paduchi. Incurajand ceilalti parinti sa-si verifice si sa-si trateze copiii, ajutati la prevenirea raspandirii epidemiilor.
7.     Nu uitati ca daca utilizati regulat sistemul in 4 pasi de produse pentru par eco.kid, va veti ajuta familia sa aiba un par neatragator pentru paduchi.

Paduchii: control si gestionare a situatiei
Eco.kid Lice Bomb impotriva paduchilor este un ulei esential, pur, organic, bomba pentru paduchi, care ajuta la indepartarea paduchilor si a oualor acestora, in acelasi timp nefiind toxic sau agresiv cu copiii.
Concluziile recente au aratat ca exista o lipsa de produse eficiente impotriva paduchilor pe piata – eco.kid Lice Bomb ajuta la indepartarea paduchilor datorita uleiurilor esentiale; nu contine substante chimice pyrethoide sintetice la care paduchii pot capata rezistenta. 80% dintre paduchi sunt rezistenti la produsele chimice pe baza de pyrethroid, ingredientul principal din multe produse comerciale pentru despaduchere.
Eco.kid Lice Bomb a fost creat din ingrediente certificate organic, derivate din plante, din culturi salbatice, vapori distilati, usor biodegradabile, si plante indigene din Australia.


Unde il gasiti :
Reteaua de farmacii Centrofarm
https://comenzi.farmaciatei.ro/cosmetice_copii/eco_kid_lice_bomb_tratament_impotriva_paduchilor_60_ml-p10020532
http://www.centrofarm.ro/ccC1559532_039X013828/detalii_produs/Ecokid---Lice-Comb-Gel-Tratament-Impotriva-Paduchilor-X-60ml.html





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu