miercuri, 26 mai 2010

Ce asteptari avem de la un sampon ?


In functie de nevoile noastre suntem mai mult sau mai putin pretentiosi in alegerea unui produs . Acum va voi vorbi despre asteptarile consumatorilor in alegerea unui sampon :
-Esentiale :
* Un par frumos , stralucitor care este moale si placut la atingere ; volum normal fara a fi incarcat de electricitate statica .
-Specifice :
* Care relationeaza direct cu tipul si conditia parului ( par subtire , uscat , gras )
* Legate de conditia fiziologica a parului si scalpului ( cadere , matreata )
* Legate de rutina de igiena ( Ex . Sampon pentru spalare frecventa )
* Alti parametrii - anotimp , life-style
- Exacte - legate de vascozitate , nivelul de spuma obtinut , gradul de clatire , descurcare si intr-un final parfumul .

Am tinut sa va dau toate detaliile pentru ca uneori achizitionarea samponului este pripita , nu stam sa analizam toate nevoile noastre si ulterior regretam investitia facuta . Pentru ca desi este vorba doar despre PAR si SCALP alegerea facuta trebuie sa tina cont de nevoile fiziologice complexe si de felul nostru de a fi .

Va doresc decizii cat mai INTELEPTE !!!

5 comentarii:

  1. Bonjourica!

    Si marea greseala a femeilor (mai ales cele mai tinerele) este ca intreaba: ce samponel e bun?
    Trebuie sa se tina cont ca ce mie imi face bine, alteia poate nu.
    OK, e bine sa ne interesam, sa citim, sa intrebam dar pana nu incercam cateva produse nu avem cum sa ne gasim produsele adecvate.


    Si apropo de Phyto, samponelul pentru par blond arata senzational!...in stilca :D Nu l-am incercat dar de cate ori ajung in farmacie ma uit la el (am o slabiciune la sidef si sclilpici :D )

    Aaa... sa nu uit. Mihaela, te rog sa faci un articol in care sa ne prezinti suplimentele Phyto si un altul in care sa ne prezinti fiolele. Nu prea stiu mare lucru despre ele mai ales ca in farmacie nu prea am vazut.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa avem rabdare sa ne gasim produsul potrivit ... oricum si nevoile noastre se schimba destul de des - eu spre ex de 2 ori pe an am nevoie de sampon care sa opreasca caderea parului .... vara folosesc ceva special pentru protectie solara .... Voi republica articolul despre PhytoPhanere cat si cel despre PhytoCyane

    RăspundețiȘtergere
  3. Bonjourica!

    Ce anume folosesti vara? Vreau si eu sa imi iau o gama, sau cel putin un ser ceva, pt protejarea impotriva soarelui.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  4. Vara folosesc PhytoPlage .... o sa postez astazi despre el :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Mihaela,
    As vrea sa te rog sa-mi dai un sfat: ce sampon phyto intruneste nevoile mele: cele specifice de care aminteai in articol, plus, par fin, uscat la varfuri dar gras la radacina. Mai mult, dupa o zi de la spalare fac un fel de matreata fina, si imi mai si cade. Cred ca am nevoie de vreo 5 sampoane in unul singur. Nu mai stiu care mi se potriveste. Apropos, ador cutiuta cu minuni, castigata de la concursul tau.
    Multumesc,
    Sandra

    RăspundețiȘtergere