duminică, 13 septembrie 2009

De ce ai nevoie de ingrijire specifica in timpul sarcinii ?


Pe zi ce trece, corpul tau se modifica, la fel si nevoile tale!In timpul sarcinii, pielea este supusa la distensie tisulara si devine hipersensibila, in primul rand datorita fluctuatiilor hormonale.Astfel, pielea ta va suferi schimbari in timpul sarcinii si dupa nastere.

Ce se intampla in timpul sarcinii?

Pielea ta este supusa unei intinderi mecanice puternice, ce se asociaza atat cu cresterea in volum a uterului, cat si cu cresterea in greutate. Aceasta distensie este accentuata si de cresterea nivelului de hormoni, ceea ce duce la slabirea rezistentei pielii. In plus, estrogenul incurajeaza depunerea de grasimi, stimuland activitatea celulelor grase din hipoderm (adipocitele), care stocheaza lipide. In cele din urma, pielea devine mai sensibila, mai fragila si mai reactiva.

Si dupa nastere?

Pielea ta poate avea un aspect flasc si isi poate pierde din tonifiere, mai ales pe abdomen, solduri, coapse si sani. In plus, este posibil sa treaca mai multe luni pana greutatea va reveni la normal, mai dificil fiind in cazul abdomenului, soldurilor si coapselor.Astfel, pielea ta trebuie sa-si refaca elasticitatea pentru a reveni la normal. Va dura mai mult daca alaptezi la san, intrucat revenirea la nivelul hormonal normal va fi amanata.Insa nu iti face griji, depozitarea grasimilor in timpul sarcinii este un fenomen fiziologic normal, ce are ca scop crearea unui stoc de hrana pentru fat.


De ce ai nevoie de produse de ingrijire specifica?


In timpul sarcinii

• Pentru a preveni sau a reduce aparitia vergeturilor.

• Pentru a reduce micile neplaceri asociate sarcinii, precum senzatia de picioare obosite, tensiunea si umflarea sanilor, senzatia de piele care tine si mancarimea.

Dupa nastere

Bebelusul iti ocupa acum tot timpul si acest lucru este normal. Nu uita totusi sa-ti rezervi cateva minute pe zi pentru a avea grija de tine.

De fapt, exista produse de ingrijire a pielii care:

• Sa te sustina si sa te ajute sa-ti recapeti silueta

• Sa reduca vergeturile

• Sa te ajute sa iti ingrijesti sanii daca ai decis sa alaptezi la san.

In acest scop, Laboratoarele Expanscience au creat gama Mustela 9 Luni: o gama de produse de ingrijire specifica destinata sa faca din aceste luni deosebite o perioada senina si o experienta frumoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu