miercuri, 16 septembrie 2009

Mezoterapia



Parintele mezoterapiei poate fi considerat Dr. Michel Pistor, care in 1952 a inventat tehnica de introducere a medicamentelor chiar sub piele.
Mezoterapia reprezinta un tratament medical cosmetic nechirurgical, prin care se introduc, prin microinjectari, substante nutritive si vitamine in mezoderm – tesutul adipos subcutanat, pentru a actiona asupra regiunilor respective ale corpului. Mezodermul este cel mai activ strat al pielii, care este responsabil de majoritatea afectiunilor cutanate si care asigura, implicit, aspectul pielii. Amestecul de substante injectate utilizat in mezoterapie este denumit generic "cocktail” si este stabilit de doctor in functie de nevoile si situatia fiecarui pacient si locul care urmeaza a fi supus terapiei.
Printre cele mai utilizate ingrediente in mezoterapie se numara: fosfolipidcolina, biotina, D-pantenol, procaina, L-arginina, L-carnitina, hialuronidaza, acid glicolic, lidocaina, acid retinoic, aminofilina, dimetilaminoetanol (DMAE), gerovital, ginkgo biloba, marcaine, minoxidil, colagenaza, pentoxifilin, dutasterida, yohimbina, cofeina, extract de anghinare, multi vitamine, acid hialuronic, melilotus, taurina. Substantele anestezice (procaina sau lidocaina) din cocktailul injectat sunt indispensabile deoarece intarzie absorbtia medicamentelor injectate, permitandu-le acestora o penetrare mai profunda in tesut. Astfel, medicamentele ajung la destinatie in concentratii mai mari, fara a fi diluate.
Mezoterapia este o metoda sigura si reprezinta o alternativa si un tratament adjuvant al tehnicilor de reintinerire faciala, precum si o metoda adjuvanta in rezolvarea celulitei. Aceasta tehnica este caracterizata de un confort ridicat al pacientilor in timpul interventiei, nu necesita timp pentru revenire postoperatorie, nu necesita pansamente, este nedureroasa si nu necesita anestezie..
Mezoterapia estetica îsi propune ca obiective:
• reîntinerirea tenului,
• terapia ridurilor,
• mezolifting,
• terapia melanodermiilor (hiperpigmentari),
• terapia lipodistrofiilor
• terapia excesului ponderal,
• terapia vergeturilor
• tratamentul îmbatrânirii.
În cadrul reîntineririi tenului se obtine o revitalizare, energizare, calmare si destindere a acestuia.
Mezoliftingul este procedura prin care se trateaza fata, gatul si decolteul. Se pot face tratamente doar de hidratare sau de eliminare a ridurilor fine.
Pentru cei care-si doresc beneficiile mezoterapiei la ei acasa, acum exista pe piata romaneasca gama Filorga®.
Laboratoarele Filorga® sunt specialisti in injectii de peste 30 de ani. Adevarati pionieri in domeniul solutiilor injectabile anti-age, ei elaboreaza si fabrica produse medicale injectabile destinate luptei impotriva imbatranirii, aclamate de catre cei mai cunoscuti medici si specialisti in chirurgia estetica. Cercetarea lor are ca scop conceperea constanta a unor noi tehnici de combatere a ridurilor, a lipsei fermitatii, a pierderii densitatii cutanate si a lipsei de stralucire a pielii.
Tratamentele Filorga – injectii de umplere antirid, injectii anti-imbatranire de mezoterapie, peelinguri medicale – sunt puse zilnic la dispozitia consumatorilor in clinici din 34 de tari.
Acum, Filorga va ofera prima linie de produse dermo-cosmetice frantuzesti, provenite direct din medicina estetica!
Fiecare tratament de “Cosmesoterapie®” poarta amprenta expertizei medicale Filorga®, materializata intr-o formula cheie exclusiva: NCTF®, acid hialuronic cu greutate moleculara mare care hidrateaza si regenereaza tesuturile, si un complex poli-revitalizant din 55 de ingrediente active (14 vitamine, 24 amino-acizi, 6 coenzime, 5 baze nucleice, 4 minerale si 2 anti-oxidanti). Identic cu formula injectata in mezoterapia anti-imbatranire, NCTF® se regaseste in fiecare tratament, in interiorul Cronosferelor®. Aceste sfere nanoscopice, formate din mai multe straturi, transporta cele 55+1 ingrediente in interiorul pielii, eliberandu-le progresiv. Provenind dintr-o descoperire patentata a CNRS (Centrul National Francez pentru Cercetare Stiintifica), aceste sfere au fost elaborate exclusiv pentru FILORGA®.
Prin eliberarea lor progresiva, Cronosferele® sunt difuzate gradual in tesuturi pentru o eficienta anti-imbatranire, precisa si de lunga durata.
Filorga® este o gama cosmetica experta, ce contine 8 solutii anti-imbatranire tintite. Gama contine doua categorii diferite:
• Linia de “interventie” Filorga a fost special conceputa pentru a calma iritatiile cauzate de interventiile medicale chirurgicale si estetice (Neocica® – reface intensiv tesuturile si trateaza iritatiile severe).
• Linia de tratamente zilnice “mezo” reprezinta solutia absoluta la diferitele simptome de imbatranire cutanata si celulara: impotriva imbatranirii cutanate exista produsul Iso-Age®, impotriva lipsei de fermitate: Iso-Structure®, pentru pielea terna si aspra: Sleep & Peel® (crema de noapte exfolianta), impotriva ridurilor profunde luptam cu Deep-Fill®, impotriva pielii terne exista Meso-C®, Meso-Peel® este un kit de peeling in 3 pasi ce netezeste trasaturile fetei intr-o maniera spectaculoasa, iar Meso-Mask® ilumineaza tenul.
Produsele Filorga® sunt disponibile in farmacii.

3 comentarii:

  1. Suna foarte interesant, de abia astept sa incerc si eu Filorga!

    RăspundețiȘtergere
  2. toata lumea lauda injectarea cosmetica,dar mie mi-e frica si de injectii,si de faptul ca ar putea arata nenatural.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Camelcutza - nenatural poate arata doar in cazul anumitor produse . Daca iti este frica sa apelezi la injectii atunci poti incerca Filorga care merge pe principiul lor . Ce varsta ai ? Sincer si mie imi este frica - inca nu am stat sa ma gandesc daca mi-as face asa ceva , acum nu este momentul . Pielea mea arata foarte bine inca . Mezoterapia ca si principiu nu denatureaza aspectul nostru . Injectiile cu anumiti acizi hialuronici sau cu botox pot face asta .

    RăspundețiȘtergere