marți, 25 mai 2010

Demachierea – un pas esential pentru un ten perfect

Un ten frumos incepe cu o demachiere bine facuta. Foarte multe femei investesc in creme de fata scumpe, uitand ca demachierea este esentiala in obtinerea unui ten frumos si sanatos si de multe ori neglijand-o.
Demachierea trebuie facuta atat seara, cat si dimineata. Seara, prin demachiere se indeparteaza machiajul pentru ca pielea sa fie curata si improspatata, iar dimineata excesul de sebum secretat in timpul noptii. Demachierea trebuie facuta si de catre persoanele care nu se machiaza, pentru a indeparta praful, transpiratia si sebumul in exces de pe fata.

De-abia dupa ce fata este perfect curatata putem trece la aplicare cremei de ingrijire (de zi sau noapte, dupa caz) si a machiajului.

Pielea care nu este corect curatata va imbatrani mai repede. Demachierea dimineata si seara, chiar daca fata nu a fost machiata, este indispensabila pentru indepartarea impuritatilor si reoxigenarea pielii, crescand eficacitatea si facilitand absorbtia produselor de ingrijire.

Pasii pentru o demachiere corecta sunt urmatorii:
- Incepeti prin a folosi un lapte demachiant potrivit tipului vostru de ten: daca aveti un ten uscat sau sensibil va recomandam Laptele demachiant delicat de la Lierac. Acesta este un curatator extrem de delicat, care indeparteaza machiajul fara a agresa pielea. Contine extracte de galbenele si papaver cu proprietati reconfortante pentru a catifela pielea, precum si un factor de mentinere a hidratarii (biopolimer de acid hialuronic). Pe langa acestea, veti fi cucerite de culoare lui extrem de feminina si atragatoare! Daca aveti aveti tenul normal sau mixt va recomandam Laptele demachiant de improspatare de la Lierac: acesta contine extracte de grapefruit si brusture cu proprietati clarifiante, pentru a purifia si catifela pielea, precum si un factor de mentinere a hidratarii (biopolimer de acid hialuronic).

- Pasul urmator este folosirea lotiunii tonice: aplicarea lotiunii tonice dupa utilizarea laptelui demachiant este absolut obligatorie. Substanta grasa din laptele demachiant accelereaza producerea sebumului, lotiunea tonica actionand precum un astringent pentru inchiderea porilor si indepartarea ultimelor reziduuri. Alege lotiunea tonica special conceputa pentru tipul tau de ten. Pentru tenul uscat Lierac recomanda Lotiunea tonica delicata, care tonifica fata fara a agresa pielea, si o catifeleaza datorita extractelor de galbenele si papaver. Completeaza in mod ideal actiunea Laptelui demachiant pentru ten uscat / sensibil de la Lierac. Pentru tenul normal / mixt exista Lotiunea tonica de improspatare de la Lierac, care tonifica fata, purifica si catifeleaza pielea datorita extractelor de grapefruit si brusture.
Daca ai tenul excesiv de uscat, clatirea cu apa este o varianta potrivita.
- Pentru cei care doresc sa realizeze si demachierea si tonifierea pielii intr-un singur pas exista asa-numitele produse 2 in 1. De asemenea pentru persoanele care au pielea sensibila si care nu vor sa o agreseze cu folosirea mai multor produse demachiante exista Apa curatatoare de la Lierac. Aceasta este bogata in extracte de plante hidratante si calmante, ape florale de crin si matricaria, care curata cu blandete chiar si cea mai delicata piele, inclusiv zona ochilor, fara a necesita clatire. Contine un agent de mentinere a hidratarii (biopolimer de acid hialuronic).

- Ar fi ideal ca demachierea sa inceapa cu demachierea buzelor, apoi cu a ochilor si a restului fetei. Sa nu uitati de gat, pentru ca aceasta este zona, impreuna cu cea a ochilor, unde se vede cel mai repede varsta.
- Ideal ar fi sa nu uiti sa te demachiezi in nici o seara: pe langa faptul ca vei murdari asternuturile, te poti trezi cu diferite probleme ale pielii, cum ar fi acnee, pete, aspect tern al pielii, puncte negre, etc.
- Demachierea fetei se face intotdeauna in sens ascendent, nu descendent si nu orizontal.
- Ideal ar fi ca pentru ochi si buze, care sunt zone extrem de sensibile, sa se foloseasca un demachiant special. Si aici va recomandam Demachiantul de ochi Dioptidemaq de la Lierac: pe baza de apa florala de trandafir si albastrele, la care se adauga extractul de nalba cu proprietati calmante si catifelante, acest gel de inalta toleranta demachiaza delicat zona conturului ocular si genele fara a lasa film gras. Fiind imbogatit cu vitamina B5 si derivate de keratina, acesta ajuta la prevenirea pierderii genelor si le reda supletea grosimea si forta.
- Niciodata nu freca pentru a indeparta fondul de ten sau machiajul ochilor (rimelul waterproof) pentru ca rista sa iriti aceste zone sensibile. Aplici demachiantul, il lasi sa actioneze 1-2 minute, iar apoi il indepartezi cu blandete. Indepartarea fardurilor rezistente la transfer sau la apa se face prin actiunea ingredientelor active din lotiunile demachiante, nu prin frecare energica.
- Dupa folosirea lotiunilor demachiante si tonice, este benefica pentru pentru toate tipurile de ten clatirea fetei cu apa rece, care stimuleaza circulatia.

6 comentarii:

  1. ce sa mai zic si cu tenul asta cand nu-l bagam in seama era super acum l-am agresat cu tot felul de creme k nu mai pot de probleme asta e tot inainte

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu ce fel de probleme te confrunti ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Masajul facial cu crema de fata nu e de ajuns pentru stimularea circulatiei, dupa demachiere si tonifiere?

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Clarra , putem face masaj cu crema de fata dar este un masaj de scurta durata - crema intra relativ rapid in piele ; mai putem face masaj cu masca de gomaj si atunci se stimuleaza mai puternic circulatia . Stiu ca nu se pun astfel de intrebari dar ce varsta ai ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Demachierea mi se pare foarte importanta. Pentru ca am tenul acneic, evit sa dorm machiata, in orice situatie. Prefer un gel de curatare si atat, decat o crema foarte scumpa, intinsa pe pielea murdara. Nu ajuta la nimic, ba din contra.

    Nu m-am inteles niciodata cu un demachiant crema. Am folosit unul de la Vichy-Normaderm, dar mi se pare extrem de greu de folosit un demachiant. Mult mai bine imi e cu un gel de curatare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vyio - Laptele demachiant are si el beneficiile lui ... poti face o comparatie folosind un lapte demachiant si apoi o lotiune tonica , verificand discheta demachianta si similar folosind o lotiune tonica dupa ce te-ai spalat pe fata . De multe ori dupa ce folosesti un produs curatator fata inca mai are impuritati ... mai ales daca ai folosit machiaj cu pigmenti puternici / mica cosmetica . Eu personal folosesc Laptele demachiant seara impreuna cu lotiunea tonica iar dimineata ma spal pe fata .

    RăspundețiȘtergere