miercuri, 12 mai 2010

Atuurile gamei Piz Buin® Summer

Gama Piz Buin® are o istorie de aproape 70 de ani in spate, fiind pionierul produselor de protectie solara in forma pe care o cunoastem astazi. Inovatiile gamei sunt binecunoscute, ei lucrand in continuu pentru descoperirea unor filtre UVA/UVB din ce in ce mai stabile si mai eficiente. Soarele a devenit mult mai periculos in ultimul timp, asa ca utilizarea produselor de protectie solara este absolut necesara.

Piz Buin® foloseste in toate produsele sale tehnologia protectoare UVA/UVB Helioplex™, o inovatie in domeniul protectiei solare. Aceasta noua tehnologie este stiintific dovedit ca mentine pana la 90% protectia sa activa dupa 5 ore de stat la soare. Cremele cu Helioplex™ ofera o protectie fotostabila UVA si UVB asa incat te poti bucura de soare in deplina siguranta.

Ce este fotostabilitatea? Un filtru UV protejeaza pielea, absorbind radiatia solara. Cand o crema de protectie solara este expusa radiatiei solare, structura chimica a filtrelor sale se poate schimba, si acest lucru poate degrada proprietatile lor protectoare si astfel nivelul de protectie furnizat de ele. Daca un filtru UV este stabil, aceasta inseamna ca radiatia solara nu ii afecteaza structura chimica (cuvantul deriva din cuvantul grecesc pentru lumina, "photos").

Produsele Piz Buin® ofera protectie solara fotostabila.

Acum poate ca ar trebui sa vorbim putin despre radiatiile UV si care este diferenta dintre radiatiile UVA si cele UVB. UV este abrevierea standard pentru “ultraviolet”. Radiatia UV este una dintre tipurile de radiatii emise de soare (celelalte fiind radiatiile infrarosii sau caldura si lumina vizibila). Radiatia UV se subdivide in trei tipuri, bazandu-se pe lungimea lor de unda: UVA, UVB si UVC. Radiatia UVC este absorbita complet de catre atmosfera pamantului, dar noi trebuie sa ne protejam impotriva radiatiilor UVB (principala cauza a arsurilor solare) si radiatiilor UVA (principala cauza a deteriorarilor pe termen lung ale pielii si a imbatranirii ei premature). 80% din imbatranirea prematura a pielii se datoreaza expunerii la soare, asa ca o protectie potrivita este una dintre cele mai bune cai de a preveni ridurile. Intotdeauna asigurati-va ca produsul pe care il cumparati va ofera protectie si impotriva UVA si impotriva UVB.

Produsele Piz Buin® ofera protectie si impotriva UVA si impotriva UVB.

Radiatiile UVB provoaca arsurile solare. Arsura solara este reactia pielii la radiatia ultravioleta. Daca pielea este insuficient protejata cand este expusa la doze mari de radiatii UV, acestea incep imediat sa penetreze pielea, ducand la inflamtie si inrosire. Aceasta este ceea ce numim arsura solara. In functie de tipul de piele al fiecaruia si de intensitatea radiatiei solare, acest lucru se poate intampla in cateva minute. Se estimeaza ca 80% in medie din experientele de expunere la soare ale unei persoane apar inainte de varsta de 18 ani. Intotdeauna protejati-va pielea utilizand un factor de protectie potrivit.

Exista o conceptie gresita, dar destul de larg raspandita cum ca daca utilizam creme de protectie nu ne mai bronzam. Adevarul sta, de fapt, exact invers. Desi pielea isi schimba culoarea mai incet atunci cand folositi creme de protectie solara, bronzul rezultat va fi mai bun si de mai lunga durata, deoarece crema va protejeaza pielea de arsuri si descuamare. In plus, un bronz dobandit gradual este mai sigur, mai uniform si de mai lunga durata. Anumite produse PIZ BUIN® contin ingrediente speciale, ca Melitane care stimuleaza productia naturala si distribuirea uniforma a pigmentului bronzant in piele.

Ce este si ce face Melitanul, de fapt?

Tehnologia Melitane ajuta la dezvoltarea pigmentilor bronzanti naturali ai corpului (melanina) si asigura distributia lor uniforma. Pielea pe care s-a aplicat Melitan prezinta un bronz cu 54% mai intens*. Melitan se gaseste in produsele PIZ BUIN® Bronze.

*test in vivo.

Poate ar fi bine sa ne aducem un pic aminte si ce este SPFul – Factorul de Protectie Solara. Acest factor va ghideaza asupra nivelului de protectie impotriva razelor solare pe care il ofera produsul: scazut (SPF 6 – 10), mediu (SPF 15 – 20), ridicat (SPF 30), foarte ridicat (SPF 50+). Cu alte cuvinte, cu cat mai mare este SPFul, cu atat mai buna este protectia. In orice caz, alegerea SPFului corect depinde de cativa factori. In primul rand si cel mai important, depinde de tipul vostru de piele (culoarea pielii voastre inainte de expunerea la soare, culoarea ochilor si a parului, etc.) In al doilea rand, este in functie de locul unde mergeti in vacanta, ce perioada a anului este si de modul in care pielea este obisnuita cu soarele. SPFul poate fi explicat astfel: Daca in mod normal stati la soare 10 minute inainte sa va ardeti (acest lucru este in functie de fototipul pielii), aveti un timp de „auto-protectie” de 10 minute. Daca inmultiti acest timp cu numarul SPFului de pe produs, puteti determina timpul maxim pe care il puteti petreceti in soare fara a suferi de arsuri (pe baza testelor standard de laborator in care este simulata radiatia solara). Aceasta inseamna ca daca tu ai un timp de auto-protectie de 10 minute si folosesti o crema cu SPF 6, poti sta la soare 60 de minute (o ora) fara a te arde. Dar fiti atenti: dupa acest interval de timp, nu mai sunteti protejati adecvat decat daca reaplicati corect crema de protectie!

  • Aplicati generos si uniform crema de protectie cu 20 de minute inainte de expunerea la soare.
  • Utilizati echivalentul a cel putin trei linguri de produs pentru o aplicare pe tot corpul.
  • Reducind aceasta cantitate veti scadea semnificativ nivelul de protectie.
  • Reaplicati frecvent, mai ales dupa ce inotati, transpirati sau va stergeti cu prosospul.

Produsele Piz Buin® acopera toata gama de SPFuri, de la SPF 6 pana la SPF 50+.

Extrem de important este sa nu uitam sa folosim crema de protectie solara potrivita pentru tenul nostru cand suntem in apa. Radiatia UV la jumatate de metru sub apa este inca la 40% din intensitatea la suprafata apei, iar apa insasi reflecta aproximativ 25% din radiatia UV. Deci, este extrem de important sa utilizati un produs rezistent la apa. Toate produsele Piz Buin® sunt rezistente la apa si la transpiratie.

Produsele Piz Buin® Summer se gasesc in farmaciile si magazinele partenere.

10 comentarii:

  1. hello, Mihaela, blogul arata mult mai bine asa, e mai profi.
    Dar de ce ai renuntat la link-uri si la zelist?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca am descoperit blogul tau; e o sursa foarte buna de informatie. Imi doresc sa incerc produsele Piz Buin pentru autobronzare si sunt curioasa daca au acelasi miros neplacut ca si celelalte autobronzante.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Adela , inca sunt in faza de formatare ... mai dureaza pana le readaug pe toate .

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Simona , autobronzantele de la Piz Buin nu au mirosul atat de tare ca si celelalte .... ce pot sa spun despre ele este ca nu deranjeaza mirosul iar nuanta obtinuta este superba .... adio galben hepatita :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bonjourica!

    Eu nu inteleg treaba asta cu mirosul...
    - te dai cu autobronzant (preferabi ar fi sa nu dai cu multa cantitate o data;de exemplu lotiunea bronzanta Piz Buin cu bronz in 5 zile se curata urat cu pete si dupa 3 zile, daca folosesti la o singura aplicare mult produs), stai doua- 3ore, apoi faci dus cu un produs parfumat si folosesti si o lotiune hidratanta de corp foarte parfumata.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Miha , anumite persoane nu folosesc autobronzantul din cauza mirosului .... cred ca este la fel ca si cu vopsitul ... eu spre ex urasc vopselele din coafor / comert din cauza amoniacului si a mirosului ....

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am vazut si eu .... nu stiu de unde le iau , dar probabil o super oferta din afara ... destul de periculos din moment ce termene au produsele alea

    RăspundețiȘtergere
  9. Bonjourica!

    Mihaela, un sfat: sterge mesajul cu okaziile.

    Saptamana trecut m-am hotarat sa folosesc un autobronzant. Si m-am pus sa caut pe internet pareri. Vreau sa iti spun ca peste tot, la toate articolele la care se putea posta un comentariu si pe absolut toate forumurile am dat peste reclama astuia sau asteia. Deci nu este el sau ea chiar bine intentionat/-a..a postat doar pentru a-si face reclama.
    Eu n-am incredere si n-as lua...prefer din farmacie de unde mi-am si achizitionat un Sun Dial.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere